Alexander Lundström föddes i Göteborg där han studerade Yoga, idrott & modern dans från en tidig ålder för att finna lindring och för att undvika smärta till följd av den allvarliga skolios (deformation av ryggraden) som han föddes med. Detta förde honom in i banan av ett livslångt sökande efter olika lösningar av läkande och smärtlindring i människokroppen.

I ett senare skede blev Alexander professionell dansare och arbetade med stora danskompanier i Sverige där han också undervisade i modern dans och kroppskontroll. Han har studerat Yoga (Hatha, Raja, Kundalini, Tantra), modern (Graham, Dunham, Limon, Horton) och klassisk dans med några av de mest respekterade och uppskattade pedagogerna i världen. Han har också tränat Alexanderteknik, Pilates, Mind-Body-Control och kontaktimprovisation i Indien, Singapore, Sverige, Storbritannien och Grekland. Dessutom har Alexander varit solistdansare i den grekiska nationalbaletten och han har arbetat med större dansgrupper och koreografer i Grekland.

Alexanders Yogaundervisning bygger på traditionell Tantra Yoga enligt Shri Kali Ashrams system bestående av Vinyasa Asana träning, andningsövningar, meditation för energi och läkande av den fysiska och emotionella människokroppen samt rengöring och balansering av kroppens chakras. Han har mer än 30 års erfarenhet av undervisning och ar en 500 YTT-lärare (Advanced Yoga Teacher Training Certificate). Han anser sig fortfarande som en elev av livet i alla dess former.

5 + 1 =

Kontakta mig!

Datum för lektioner

5 + 10 =